JULEHJERTER DEL 2

Så er vi endelig klar med del 2 af vores julehjerter. 

Nu har vores fordej ligget og hygget sig i hele 12 uger, og dejen er nu blevet rigtig godt samlet.

Frygt ikke hvis din dej er blevet stenhård (det synes jeg ikke at min plejer at gøre da jeg ofte bruger lidt mere honning end andre opskrifter) men lige så snart at vi tilsætter potaske og hjortetakstsalt bliver dejen blød igen, og nem at arbejde med. 

Glæder i jer?

Det gør jeg i hvert fald, og jeg vil ELSKE hvis i vil dele jeres resultater med os tag os endelig eller smid et #simonsencoffeetruck på dine julehjerter der bagt med kærlighed!

Så vi klar til at gå i gang;

Det skal du bruge:
2 æggeblommer
10g hjortetakssalt
10g potaske
1 x fordej lavet af 500g honning og 500g hvedemel
230g hvedemel
4 tsk kanel
4 tsk ingefær stødt
4 tsk nelikker stødt
4 tsk vanilje
4 tsk kardemomme
meget lidt vand.

(det er dog vigtigt her at nævne at krydderierne kan man tilpasse som man ønsker, jeg synes bare de bliver allerbedst sådan det. Jeg kender ikke andre der bruger vanilje i, men jeg synes det giver noget sødme og spiller godt sammen med de andre krydret smage. Hvis du f.eks. ikke bryder dig om kardemomme, eller noget andet, kan du enten fjerne det eller skifte det ud med et krydderi du godt kan lide. Jeg tror også en lille smule chili kunne være super interessant)

Sådan gør du:
1. Rør dine æggeblommer sammen med hjortetaksrsaltet, det er super vigtigt at alle klumperne er rørt godt ud.
2. Bland din potaske op i lidt vand i en skål.
3. Bland nu både din æggeblommeblanding og vandblanding sammen med din fordej. Det kan godt tage lidt tid for det hele at blive æltesammen, men bare tag det roligt og lad din røremaskine køre med lav hast. Du kan også godt ælte i hånden.
4. Tilsæt nu dine krydderier og bland det godt ind i dejen.
5. Når krydderierne er blandet godt ind i, tilsættes melen lidt af gange.
6. Lad nu hele dejen blive æltet godt i 10 min – hvis du synes dejen virker tør tilsæt MEGET lidt vand undervejs.
7. Rul nu din dej ud på et mel dækket bord, og udstik dine hjerter.
8. Læg hjerterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
9. Bag nu dine honning hjerter i 8-10 min ved 180grader.

10. Når honning hjerterne er kølet af, kan de godt være meget hårde – hvis du synes dine hjerter er for hårde, læg da et fugtigt klæde over dem og put dem i køleskabet i en dag eller tre.
11. Når dine honninghjerter har den rette hårdhed, så de klar til at blive dyppet i chokolade.

Enjoy og glædelig jul!

Skriv et svar